Over de coach

rene

René Blokhuis

"als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je wat je altijd hebt gekregen"

Mijn naam is René Blokhuis en ben in 1998 afgestudeerd als maatschappelijk werker. Volledig geïnspireerd door het enthousiasme dat mijn partner vond in haar baan in het onderwijs, besloot ik om een onderwijsbevoegdheid te halen. Ik was er van overtuigd dat de beste hulpverlening preventief zou moeten worden ingezet en dat daarmee de aansluiting moest worden gezocht met het onderwijs. Voorkomen is immers beter dan genezen. Na ook de Pabo en een Master Sen (Special Educational Needs) te hebben gevolgd, ben ik vanaf 2002 gaan lesgeven in het speciaal onderwijs. Daar heb ik jaren lang als leerkracht en als ambulant begeleider gewerkt.

Ik coachte leerkrachten, scholen maar ook collega’s in de omgang met kinderen met een speciale onderwijsbehoefte.

Na 15 jaar onderwijs ben ik, na een coachingsopleiding te hebben gevolgd, een eigen hulpverleningspraktijk (Passercoaching) begonnen waarbij ik mij vooral richt op autisme en studie.

In januari 2021 heb ik bij Brainmarker een opleiding gevolgd tot neurofeedbacktrainer en ben begonnen dit in mijn praktijk Passercoaching toe te passen. Omdat ik niet wil dat de indruk gewekt wordt dat neurofeedback alleen bij mensen met autisme inzetbaar is (want dat is nl. zeker niet het geval!) , heb ik in 2022 besloten om deze dienst vanuit een andere praktijk aan te bieden. Sindsdien bied ik neurofeedback enkel nog aan onder de naam “Breinmeester”.

Mijn belangrijkste drijfveer is dat ik graag preventief met jouw zorgvragen aan de slag wil en samen met jou op zoek ga naar een duurzaam effect van jouw inzet voor een beter leven. Ik denk dat dit met de combinatie neurofeedback en coaching op een natuurlijke manier kan worden bewerkstelligd.

Wij bieden individuele coaching en begeleiding aan jongeren en volwassenen bij het leren om gaan met sociale situaties, met plannen en organiseren, maar ook met het inzicht krijgen in jezelf.